Qui som?

QUI SOM? ‘som pagesos’

La masia de Can Mas-Pascual està situada en una zona privilegiada de Lliçà d’Amunt, Palaudàries, al cor del Vallès.

Des de fa generacions, la família Mas ha habitat la masia, ha conreat els camps, ha elaborat el seu propi vi, el seu farratge, les seves verdures, i s’ha dedicat a la cria de bestiar.

També ha tingut cura de la conservació del bosc, dels torrents i de la mina d’aigua.

Amb el pas dels anys, s’ha mantingut l’activitat i, invertint amb feina i coneixement, s’ha fet prosperar la masia i l’entorn que l’envolta, sempre tenint com a premissa la conservació del medi ambient. S’hi va construir una gran bassa per tal d’aprofitar tota l’aigua que les mines i els pous no podien retenir, també instal·lacions de reg per a l’estalvi energètic, i s’hi han fet més estables per garantir el benestar dels animals, però tot i així s’havia de fer un pas més.

 

En Josep Mas, fill de la darrera generació, des de ben petit ha viscut i crescut enmig de camps i d’animals. Per l’amor envers la pagesia i l’entorn que envolta la masia, va decidir estudiar la carrera d’enginyer tècnic agrícola per poder millorar i seguir amb la seva passió. En acabar els estudis, va assistir a diferents seminaris i cursets; en un dels quals es parlava de les aules d’entorn rural.

 

De la inquietud per poder ensenyar i divulgar el respecte pels animals, els conreus i el medi ambient, va obrir l’any 1992 la que va ser la primera Aula d’Entorn Rural a Catalunya.

 

Amb els anys, ha ensenyat moltes coses, però també n’ha après moltes més. Els infants i educadors i educadores que han visitat l’Aula li han aportat experiència i motivació, i això l’ha fet créixer, evolucionar i seguir treballant per oferir noves propostes educatives, equipaments més confortables i grans espais d’esbarjo.

Actualment, l’Aula està formada per un gran equip de persones: en Josep i l’Anna; familiars com la Victòria, en Roger i l’Oriol; i la Mónica, la Carla, la Laura, la Júlia ,la Clara i en Nacho,  que també són gent molt propera a la família, que es reparteixen el conjunt de tasques i feines que s’hi duen a terme.